фото: EPA-EFE/Friedemann Vogel

ВИДЕО | Марчињак го поништи голот на Алварез, но го призна оној на Меси од СП 2022

Додека ден по натпреварот меѓу фудбалерите на Атлетико и Реал Мадрид во Лигата на шампионите се води дебата за тоа дали голот на Хулијан Алварез беше регуларен, многумина се сетија на слична ситуација што му се случи на неговиот сонародник Лионел Меси.

Славниот Аргентинец постигна гол во пенал рулетот за време на финалето на Светското првенство во Катар против Франција, но потоа, како и Алварез против Реал, двапати ја допре топката.

Единствената разлика е во тоа што Меси прво ја шутна топката, па таа удри во другата нога и заврши во мрежата. Алварез прво ја допре топката со другата нога пред да го изведе ударот, но и во двата случаи беше направен престап, голот на играчот на Атлетико беше поништен, додека на Меси не.

Она што е всушност најинтересно во оваа приказна е дека судијата и во двата натпревари беше истиот – Шимон Марчињак.

Полјакот тогаш не доби сигнал од ВАР-собата да ја погледне спорната ситуација, па останува прашањето дали воопшто го виделе тој детал.

Или едноставно е потребно да се вика Лионел Меси за да биде имун на такви „ситни“ прекршоци како неправилно изведен пенал во финалето на Светското првенство. Впрочем, како би реагирале Аргентинците доколку Марчињак тогаш постапил според правилата..

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 100 ДЕНАРИ

Видео на денот