• универзална сала

Костадиновска-Стојчевска: По истрагата Универзална сала ќе се изгради и ќе биде вратена на скопјани

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, по пожарот што ја зафати Универзална сала, денеска изјави дека Министерството за култура ги чека наодите од Јавното обвинителство, од МВР, од Државниот инспекторат за труд, и упати апел да не се шират шпекулации до официјалните информации за причините и за штетите од пожарот. „Едно сакам да ја уверам македонската …

Костадиновска-Стојчевска: По истрагата Универзална сала ќе се изгради и ќе биде вратена на скопјани Read More »