• Резолуција за Сребреница

Генералното собрание на ОН денеска ќе гласа за резолуцијата за Денот на сеќавање на геноцидот во Сребреница

Генералното собрание на Обединетите нации денеска ќе гласа за резолуција со која 11 јули ќе се прогласи за Меѓународен ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница и ќе се осуди негирањето на геноцидот и глорификацијата на воените злосторници. Нацрт-резолуцијата за Меѓународниот ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница е вклучена во дневниот ред на 82-от …

Генералното собрание на ОН денеска ќе гласа за резолуцијата за Денот на сеќавање на геноцидот во Сребреница Read More »