ЦБ на Косово со тримесечен план за укинување на динарот, Курти вели не можеме да ја промениме одлуката

Централната банка на Косово објави нов план за имплементација на одлуката за укинување на користењето на српскиот динар за готовинско плаќање, според кој преодната фаза за имплементација на новата регулатива, која стапи во сила на 1 февруари, ќе трае три месеци. Со новиот транзициски план, меѓу другото, се предвидува функционализација на бесплатна телефонска линија за …

ЦБ на Косово со тримесечен план за укинување на динарот, Курти вели не можеме да ја промениме одлуката Read More »