Виц на денот: Притисок

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Плавуша оди на систематски преглед. Сестрата ја дочекува и ja прашува:
– Колку сте тешки?
– 45 кг.
Сестрата ја качува на вагата, мери 58кг и го запишува тоа.
– А колку сте високи?
– 165 см.
Сестрата ја мери и висината е 155см, пак запишува и почнува да ѝ го мери крвниот притисок.
– Притисокот ви се покачил доста.
– Е, како нема да ми се качи, влегов тука висока и витка, а сега сум ниска и дебела!

Видео на денот