• електронска

Брзи кредити и понатаму ќе се одобруваат електронски, но со заштитни механизми

По низа злоупотреби на лични документи, кога луѓе без да знаат се соочиле со блокирани сметки за да плаќаат брзи кредити што не го користеле, Министерството за финансии конечно ја подобрува регулативата. Донесен е Правилник за начинот за управување со кредитниот ризик на финансиско друштво, но еден дел од него ќе се применува од 1 …

Брзи кредити и понатаму ќе се одобруваат електронски, но со заштитни механизми Read More »