• Бошњачки демократски сојуз

Бошњаците во Скопје поднесоа кривична пријава против лидерот на српската партија за „негирање и исмевање на геноцидот во Сребреница“

Политичката партија  Демоктратска Бошњачка Партија  Бошњачкиот национален совет во Северна Македонија поднеле кривична пријава против претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија и пратеникот Иван Стоилковиќ за „негирање и исмејување на геноцидот во Сребреница“, пишуваат медиумите во регионот. Како што е наведено во заедничкото соопштение на партиите, кривичната пријава е поднесена затоа што Стоилковиќ …

Бошњаците во Скопје поднесоа кривична пријава против лидерот на српската партија за „негирање и исмевање на геноцидот во Сребреница“ Read More »