Çfarë po bën sot: Zorica Nusheva, aktore

Zorica Nusheva
Zorica Nusheva / Foto: Ivan Blazhev, Gerard Kasner, Virgin Saint Martin

orica Nusheva është një aktore maqedonase, e cila menjëherë pas diplomimit në Fakultetin e Arteve Dramatike në Shkup, filloi të punojë me përkushtim si aktore teatri në shfaqjet humoristike.

Nusheva është pjesë e ansamblit të Teatrit të Komedisë në Shkup. Në vitin 2019 debutoi në film me “Zoti ekziston, quhet Petrunia” me regji të Teona Strugar Mitevska, ku luajti rolin kryesor.

Zorica Nusheva
Zorica Nusheva / Foto: Arkivi Privat

Për këtë shfaqje filmike, në të njëjtin vit, ajo mori çmime të shumta si Festivali i Filmit Evropian në Sevilje, Spanjë, Çmimi Debutues më i Mirë në Festivalin e Filmit në Mostar, BeH, Luani i Artë Sarmatian për Aktoren më të Mirë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Orenburg. , Rusi, Festivali i Filmit në Marok, Çmimi për Aktoren më të Mirë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Yakutsk në Rusi, 2020 dhe të tjera.

Zorica Nusheva
Zorica Nusheva / Foto: Gerard Kasner

Publiku e kujton edhe për shfaqjet e saj të jashtëzakonshme teatrale në “M. M. E. Kush filloi i pari, Victoria në "Sirena dhe Victoria", Zonja Augusta Bracknell në "Është e rëndësishme të quhesh Ernest", Hera në "Shumë zhurmë për asgjë", Elizabeta Bogdanovska Garowska në "Emri", Antonia në "Fitova". 'Play' dhe të tjerët.

Përveç angazhimeve profesionale, Zorica është një nënë e përkushtuar e dy fëmijëve. E pyetëm se si duket dita e saj e zakonshme dhe ja çfarë zbuloi ajo:

Zorica Nusheva
Zorica Nusheva / Foto: Virgjëresha Shën Martin

- Çdo ditë është historia e saj, çdo ditë është ndryshe... Përveç atyre ditëve të mërzitshme. Ata janë të mërzitshëm në të njëjtën mënyrë. Seriale, filma, pastaj seriale përsëri...

Kam mundësi të bukura për të udhëtuar në vende të ndryshme nëpër botë, për të marrë pjesë në festivale filmi, për të bërë miq, për të takuar dhe punuar me njerëz të rinj, për të mësuar për profesionin përmes përvojave, klasave master dhe punëtorive... dhe kjo është një nga të mirat e asaj që Unë bëj.

Kur jam në shtëpi kam përgjegjësitë bazë ndaj fëmijëve dhe shtëpisë, të cilat i ndaj me bashkëshortin tim. Pas pushimeve verore, po nis provat për një shfaqje të re, që do të thotë se pjesën më të madhe të kohës do ta kaloj në teatër. Dhe pas një periudhe kaq intensive, edhe kur jeni të mërzitur, është mirë.

Zorica Nusheva
Zorica Nusheva / Foto: Ivan Blazhev

Është e lehtë të konkludohet se ditët janë vërtet të ndryshme, por shumë nga ritualet janë të njëjta, dhe unë adhuroj gjithçka rreth tyre. Mëngjeset i filloj me kohën time të preferuar për veten time – dush të ftohtë dhe masazh fytyre (është e mahnitshme se sa të mira janë për shëndetin mendor), shake, ujë, kafe...

Gjatë ditës dua të shoh miqtë e mi, të dëgjoj nga nëna ime dhe vëllai im - ata janë shtylla ime, mbështetja, siguria, stabiliteti, kritika... një simbiozë e përsosur... Ne jemi gjithmonë jashtë me fëmijët për një pjesë të mirë. e ditës, qoftë në park, qoftë në mal, qoftë në shëtitje... Unë gjithmonë dua ta mbyll ditën me një dush të vakët dhe një darkë të lehtë... Më pas leximi i tregimeve para gjumit është një domosdoshmëri, dhe përqafimet dhe puthjet më të ngrohta për natën e mirë.

Video e ditës