Kosova vendosi sanksione të reja kundër Rusisë

Flamujt e Kosovës dhe Rusisë
Flamujt e Kosovës dhe Rusisë / Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ/ANDREJ CUKIC

Qeveria e Kosovës sot vendosi të vendosë sanksione të reja kundër Rusisë, për shkak të agresionit të këtij vendi ndaj Ukrainës, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Duke shpjeguar propozimin për masat e reja në seancën e qeverisë të mbajtur pasditen e sotme, zëvendëskryeministri dhe ministri i Jashtëm i Kosovës, Donika Grvala tha se në këtë mënyrë Kosova do të kontribuojë “në vazhdimin e bashkëpunimit të ngushtë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimin Evropian”.

Sanksionet e reja, informon shefi i diplomacisë kosovare, përfshijnë “kufizimin e eksporteve me mallra dhe teknologji me përdorim të dyfishtë, si dhe mallra dhe teknologji që mund të shërbejnë për përmirësimin teknologjik të sistemit të mbrojtjes dhe sigurisë së Rusisë”.

"Sanksionet ndalojnë investimet e reja në sektorin energjetik rus... të gjitha transaksionet me disa kompani ruse shtetërore, të cilat tani janë objekt i kufizimeve të rifinancimit, janë të kufizuara dhe janë miratuar gjithashtu masa që ndalojnë ofrimin e shërbimeve të vlerësimit të kredisë. " informoi ai. Grwala.

Burimi: MIA

Video e ditës