GALERIA | Superhëna e përgjakshme mbi Maqedoninë dhe botën: Shikoni fotot spektakolare

Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Fenomeni i njohur si “Superhëna e përgjakshme” ndodh kur Toka ndodhet midis Hënës dhe Diellit.

Një eklips total dhe një superhëna e përgjakshme përkuan në qiell mëngjesin e sotëm, pak pas orës 5:30. Për disa minuta, toka u pozicionua saktësisht midis diellit dhe hënës. Pas eklipsit, hëna u bë e kuqe për shkak të depërtimit të dritës së diellit nëpër atmosferën e Tokës.

Hëna dukej më e madhe se zakonisht, sepse ishte në pikën më të afërt me Tokën në orbitën e saj, prandaj emri "superhëna". Ky fenomen ndodh një herë në dy vjet e gjysmë.

Shikoni si dukej ky fenomen në Maqedoni dhe në mbarë botën:

SHKUP

Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI
Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI
Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI
Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI
Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI
Eklipsi hënor në Maqedoni
Shkup / 16 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

SPANJ

Eklipsi i Hënës në Spanjë
Fshati Tindaya, ishulli Fuerteventura, Spanja jugperëndimore / 16 maj 2022 / EPA-EFE / Carlos de Saa
Eklipsi i Hënës në Spanjë
Pamje e Rrugës së Qumështit të Galaxy Spiral gjatë eklipsit hënor / Fshati Tindaya, ishulli Fuerteventura, Spanja Jugperëndimore / 16 maj 2022 / EPA-EFE / Carlos de Saa
Eklipsi i Hënës në Spanjë
Kalaja Calahora / Cordoba, Andaluzi / Spanjë / 16 maj 2022 / EPA-EFE / Salas

MEKSIKO

Eklipsi hënor në Meksikë
Mexico City, Meksikë / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Víctor Abreu
Eklipsi hënor në Meksikë
Mexico City, Meksikë / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Víctor Abreu

Kopsht

Eklipsi hënor në SHBA
Los Angeles, CA, SHBA / 15 maj 2022 / EPA-EFE / CAROLINE BREHMAN
Eklipsi i Hënës në SHBA
Washington DS / SHBA 15 maj 2022 / EPA-EFE / JIM LO SCALZO

KILI

Eklipsi i Hënës në Santiago, Kili
Santiago, Kili / 15 maj 2022. EPA-EFE / Alberto Valdes
Eklipsi i Hënës në Santiago, Kili
Santiago, Kili / 15 maj 2022. / EPA-EFE / Alberto Valdes
Eklipsi i Hënës në Santiago, Kili
Santiago, Kili / 15 maj 2022. / EPA-EFE / Alberto Valdes
Eklipsi i Hënës në Santiago, Kili
Santiago, Kili / 15 maj 2022. EPA-EFE / Alberto Valdes

HUNGARIA

Eklipsi Hënor në Hungari
Kalaja Salgo, Salgotaryan, Hungari / 16 maj 2022 / EPA-EFE / Peter Komka HUNGARIA JASHTË
Eklipsi Hënor në Hungari
Kalaja Salgo, Salgotaryan, Hungari / 16 maj 2022 / EPA-EFE / Peter Komka HUNGARIA JASHTË
Eklipsi Hënor në Hungari
Kalaja Salgo, Salgotaryan, Hungari / 16 maj 2022 / EPA-EFE / Peter Komka HUNGARIA JASHTË

HONDURAS

Eklipsi i Hënës në Honduras
Santa Lucia, Honduras / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Gustavo Amador
Eklipsi i Hënës në Honduras
Santa Lucia, Honduras / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Gustavo Amador
Eklipsi hënor në Honduras
Santa Lucia, Honduras / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Gustavo Amador
Eklipsi hënor në Honduras
Santa Lucia, Honduras / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Gustavo Amador
Eklipsi hënor në Honduras
Santa Lucia, Honduras / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Gustavo Amador

GREQI

Eklipsi i Hënës në Greqi
Tempulli i Poseidonit, Bashkimi, Greqi / 15 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGE VITSARAS
Eklipsi i Hënës në Greqi
Tempulli i Poseidonit, Bashkimi, Greqi / 15 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGE VITSARAS
Eklipsi i Hënës në Greqi
Tempulli i Poseidonit, Bashkimi, Greqi / 15 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGE VITSARAS
Eklipsi i Hënës në Greqi
Tempulli i Poseidonit, Bashkimi, Greqi / 15 maj 2022 / EPA-EFE / GEORGE VITSARAS

REPUBLIKA DOMENIKANE

Eklipsi Hënor Republika Domenikane
Santo Domingo, Republika Dominikane / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Orlando Barria

VENEZUELA

Eklipsi i Hënës në Venezuelë
Karakas, Venezuelë / 15 maj 2022 / EPA-EFE / Rayner Pena
Video e ditës