Украинските војници изведоа храбар напад за да украдат руски тенк опремен со нов систем за блокирање на беспилотни летала

Во недостаток на артилериска муниција откако републиканците, пријателски настроени кон Русија, во американскиот Конгрес ја блокираа понатамошната помош за Украина почнувајќи од октомври, украинските сили набавија мали експлозивни дронови како целисходна огнена моќ. Денес овие дронови – стотици илјади од нив – се најважните системи во украинскиот воен инвентар. Ова значи дека тактичките радио-блокатори, кои …

Украинските војници изведоа храбар напад за да украдат руски тенк опремен со нов систем за блокирање на беспилотни летала Read More »