Мадагаскар воведува кастрација на силувачи на деца

Парламентот на Мадагаскар одобри нов закон со кој ќе се овозможи хируршка кастрација на осудените педофили, пишува Дејли Меил. Според новиот закон, оние што ќе бидат прогласени за виновни за силување на дете помало од десет години, ќе бидат подложени на хируршка кастрација и ќе бидат осудени на доживотен затвор. Доколку жртвата е на возраст …

Мадагаскар воведува кастрација на силувачи на деца Read More »