GTC kishte një humbje prej mbi 600.000 mijë euro vitin e kaluar, drejtori shpjegon se ata në fakt ishin në telashe.

Qendra tregtare e qytetit (GTC) humbi 637.000 euro vitin e kaluar, shkruan in arsyeja për rezultatet financiare të kompanisë, botuar nga Bursa e Maqedonisë.

Vitin e kaluar, qendra tregtare ka mbledhur të hyra totale prej mbi 3,7 milionë euro, që është dy për qind më shumë se në vitin 2021. Nga ana tjetër, shpenzimet totale shënuan rritje prej tre për qind, pra arritën në rreth 4,4 milionë euro.

Mirëpo, ndryshe nga shpjegimi, ku thuhet në mënyrë të prerë se në vitin 2022 është arritur një rezultat negativ financiar, drejtori i GTC, Gjoko Trajçevski, Në Deklaratë për TV "24" shpjegon se në fakt ishin në fitim, dhe “minus” ishte për shkak të amortizimit.

“GTC punon me fitim, jo ​​me humbje. 639.000 mijë euro është një reflektim i amortizimit, i cili përfshihet në funksionimin e Qendrës Tregtare të qytetit. Është mbi 40 milionë (denarë). Nëse e heqim zhvlerësimin, atëherë jemi katër milionë (rreth 64.000 euro, n.z.) në fitim”, tha Trajçevski.

AD GTC menaxhon rreth një të tretën e dyqaneve në qendrën tregtare. Ishte qendra e polemikave vitin e kaluar kur policia kontrolloi nëse bodrumi ishte "minuar" ilegalisht për kriptovaluta, dhe pavarësisht u publikuan pamjet e pajisjeve, MPB deklaroi se nuk kishte miniera për bitcoin, dhe menaxhmenti i GTC hodhi poshtë të gjitha raportet se dikush po minonte bitcoin.

Megjithatë, pronarët e dyqaneve në GTC ata pyetën nëse duhej të paguanin faturat e mëdha të energjisë elektrike. Rasti me të cilin ishte lidhur jozyrtarisht kompania Elvisi и Gabriel Bajram, i cili është edhe këshilltar në Qytetin e Shkupit, nuk ka pasur asnjë vendim.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës