Sot është Zbritja e Shpirtit të Shenjtë në Apostujt - Dita e Gjithë Shpirtrave

Dita fantazmë

Festa e Rrëshajëve, e njohur gjerësisht si Rrëshaja, i kushtohet ngjarjes së zbritjes së Shpirtit të Shenjtë mbi apostujt, në ditën e pesëdhjetë pas Ringjalljes së Krishtit, dmth në ditën e dhjetë pas Ngjitjes së Krishtit. Gjatë jetës së Tij tokësore, Shpëtimtari u foli vazhdimisht dishepujve të Tij për ardhjen e Ngushëlluesit, Shpirtit të së vërtetës, i Cili do ta zbulojë botën për mëkatet e njerëzve, i cili do t'i mësojë apostujt rrugën e hijshme të së vërtetës dhe drejtësisë dhe kush do të lavdërojë Krishtin. Para Ngjitjes së Tij, Jezusi përsëriti premtimin e Tij për të dërguar Ngushëlluesin: "Ju do të merrni fuqi kur Shpirti i Shenjtë të zbresë mbi ju". Pas fjalëve të Tij, dishepujt qëndruan së bashku dhe u lutën në pritje të përmbushjes së këtij premtimi të Krishtit. Ardhja e Frymës së Shenjtë erdhi me një zhurmë dhe një gjuhë e zjarrtë u shfaq mbi secilin prej apostujve. Ata u mbushën me Shpirtin e Shenjtë dhe filluan të flasin në gjuhë të ndryshme. Meqenëse të gjitha Sakramentet e Shenjta në Kishë zhvillohen përmes Shpirtit të Shenjtë, kjo festë konsiderohet ditëlindja e Kishës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës