Dr. Sofianova: Autoritetet tani e njohin mungesën e stafit në shëndetësi

Aspazija Sofianova, drejtoreshë e klinikës për fëmijë/Foto: Sloboden Pechat

Në periudhën e kaluar, deficiti i personelit, megjithëse ishte i theksuar nga ne, ndoshta nuk u njoh. Megjithatë, pasi një përqindje e madhe e kolegëve dolën në pension, mendoj se nevoja për staf të ri tashmë është e njohur nga autoritetet shëndetësore, tha sot kryetarja e Shoqatës së Pediatërve. Dr Aspazija Sofijanova.

Në konferencën e sotme pas përmbylljes së kongresit katërditor të pediatërve, ajo shprehu shpresën që të rinjtë që janë në specializim të mbulojnë një pjesë të këtij deficiti.

“Disa nga stafi që vijnë për arsim, disa që janë regjistruar në specializim dhe kjo përqindje e madhe tregon se kemi një të ri që shpresojmë, vetëm duhet kohë që ai i ri të mbështetet me njohuri të mjaftueshme”. Mendoj se rinia dalëngadalë është gati të plotësojë disa nga deficitet për të cilat flitet, por gjithsesi u kuptua se e ardhmja dhe ajo që po sjellim do të tejkalohet së shpejti”, tha dr. Sofianova.

Dr. Sofianova theksoi se pikërisht ngjarje të tilla si Kongresi ofrojnë njohuri dhe do të kontribuojnë në transmetimin më të shpejtë të dashurisë së të rinjve për pediatrinë.

Ai bën të ditur se në Kongres u diskutua për tema nga fusha e neurologjisë, neonatologjisë, nefrologjisë, çrregullimeve të zhvillimit te fëmijët, të pranishëm ishin edhe ekspertë të cilët folën për sfidat që la pas Covid-i.

- Këtu është edhe sekretari i përgjithshëm i Akademisë Evropiane të Pediatrisë, profesor Mehmet Vural, me të cilin po debatojmë për temën e imunizimit, që e shohim se ka rënë me përqindje kudo në botë, edhe në vendin tonë. Ne patëm mundësinë që të merrte pjesë edhe presidentja e Akademisë Evropiane të Pediatrisë, tha Sofianova.

Mehmeti shprehu kënaqësinë për këtë ngjarje dhe e vlerësoi si të dobishme për afrimin e të gjithë pjesëmarrësve.

Doktor Oliver Zafiroski tha se Kongresi i sivjetshëm ishte më i suksesshmi ndonjëherë.

- Ajo që është më e rëndësishmja dhe më e mira është se një numër i madh i mjekëve të rinj kanë pasur trajnime praktike me këto dy punëtori, e cila është e një rëndësie të madhe, pasi që ju e dini se pediatria jonë në Maqedoni ka një numër në rënie të pediatërve dhe kjo është një sfidë e madhe për. të gjithë kolegët e rinj të përjetojnë punë praktike, tha ai.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës