Borisov akuzon: Në parlamentin bullgar po bëhet blerja masive e votave

Bojko Borisov / AFP / Profimedia

Blerja më e madhe e votave bëhet në parlamentin bullgar, tha kreu i GERB-it Bojko Borisov në një konferencë për shtyp sot.

“Ju shihni në pjesë të ndryshme të Bullgarisë se cilat janë rezultatet reale. Në të njëjtën kohë, para syve të gjithë publikut tonë demokratik, policia masivisht ushtron presion, qarkullon dhe hyn nëpër shtëpi për të thënë shprehimisht se nuk duhet të votoni GERB-in”, ka thënë ai.

Përveç parave për deputetët e dezertuar, ofrohen edhe shuma kolosale që deputetët të mos hyjnë në sallën plenare gjatë votimit të kabinetit të ri, tha Borisov.

“Të bësh një aksident, të kërcesh, të rrëzohesh, të kruash hundën, thjesht të mos hysh në palestër. Ata janë aq të lidhur me këtë pushtet saqë as nuk e vënë re se çfarë po ndodh rreth tyre”.

Sipas tij, qeveritë kalimtare dhe ajo aktuale rregullisht dështojnë planin e rimëkëmbjes bullgare.

“Dje, Komisioni Evropian ka reduktuar shumën totale të granteve që do t'i japë Bullgarisë sipas planit të rimëkëmbjes. Korrigjimi është 578 milionë euro – mbi 1 miliard e 200-300 milionë humbje si rezultat i ndryshimit. Ka shumë humbje – kjo është e sigurt”, shpjegoi ai.

Sipas kreut të GERB-it, një për qind i ndan pensionet nga “ngrënia nga inflacioni” dhe çmimi i bukës duhet të bjerë vetë për shkak të korrjes së re. Por kjo nuk do të ndodhë, beson Borisov, dhe heqja e TVSH-së thjesht do të zvogëlojë mbledhjen në buxhet.

Sondazhet më reale janë mbajtur të dielën dhe këto janë rezultatet e zgjedhjeve, tha Bojko Borisov, duke iu referuar zgjedhjes së kryetarit të Nova Zagorës nga GERB.

Video e ditës