• состанок

Османи во Прага на неформален НАТО Министерски состанок

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, патува за Прага каде ќе учествува на неформалниот Состанок на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО. Во фокусот на разговорите ќе бидат актуелните безбедносни предизвици, понатамошната поддршка за Украина, како и зајакнувањето на одвраќањето и одбраната на Алијансата. Воедно, ќе стане збор и за финалните подготовки …

Османи во Прага на неформален НАТО Министерски состанок Read More »