Опозиција против понудата на Ахмети за влада на национален спас

Не поминува понудата на лидерот на ДУИ Али Ахмети за влада на национален спас или национално единство за европска интеграција, ако по парламентарните избори не се формира политичка влада, односно ако Европскиот фронт, предводен од ДУИ, или коалицијата „Вреди“ одбијат да бидат дел од извршната власт што е против измени на Уставот. Опозициските ВМРО-ДПМНЕ и …

Опозиција против понудата на Ахмети за влада на национален спас Read More »