• македонско малцинство

ВИДЕО | Мингова Крепиева: Побугарчувањето на Македонците во Албанија е од понов датум

Ние не очекуваме ништо поразлично од Красимир Каракачанов, но бугарскиот премиер Петков ја доби довербата токму поради ставот за отвореност и европски вредности, а не за ставање рампи, вели Благородна Мингова Крепиева, поранешен амбасадор во Тирана, за Утрински брифинг. – Сите блокади за интегрирање на Западен Балкан во ЕУ се непотребни и се надевам дека …

ВИДЕО | Мингова Крепиева: Побугарчувањето на Македонците во Албанија е од понов датум Read More »