Гета за МИА: Со проширувањето кон Украина, нужна е ЕУ со повеќе брзини

Европратеникот Бернард Гета во средата на седницата на Комисијата за надворешни работи на Европскиот Парламент порача дека членството на Украина, Молдавија и Грузија ќе ја принуди ЕУ да обмисли сосема нов концепт на своето постоење, а тоа е ЕУ со повеќе брзини. Оваа идеја се повеќе се шири во владините врвови на земјите членки на …

Гета за МИА: Со проширувањето кон Украина, нужна е ЕУ со повеќе брзини Read More »