Претставник на Стејт департментот поднесе оставка поради трансфер на оружје во Израел

Претставник на Стејт департментот во бирото што ја надгледува трговијата со оружје, поднесе оставка во знак на протест поради одлуката на администрацијата на Бајден да продолжи да испраќа оружје и муниција во Израел. Во своето писмо за оставка, Џош Пол, директор за конгресни и јавни односи на Бирото за политичко-воени прашања на Стејт департментот повеќе …

Претставник на Стејт департментот поднесе оставка поради трансфер на оружје во Израел Read More »