• собрание

Клиниката за онкологија – жежок костен во Собранието

Скандалот со Клиниката за онкологија стигна во Собранието како товарен воз, шест месеци по објавувањето на ревизорскиот извештај во кој се регистрирани низа проблематични и незаконски практики во набавката на лековите и нивната дистрибуција. Ќе се формира анкетна комисија за утврдување одговорност за политичките и здравствените функционери по скандалот за криминал на Клиниката за онкологија. …

Клиниката за онкологија – жежок костен во Собранието Read More »