• регион

Пожар во албанското летувалиште Ксамил, мирис на чад и раздвиженост на пожарникарски возила

Пожар попладенето избувна во близина на албанското летувалиште Ксамил. Зафатени се трева и нискостеблеста шума на тешко пристапно подрачје. На терен се пожаникари кои заедно со локалното население го локализираат пожарот. Засега нема опасност пожарот да ги зафати станбените објекти во крајбрежјето на Ксамил, каде што во моментов летуваат и голем број туристи од С …

Пожар во албанското летувалиште Ксамил, мирис на чад и раздвиженост на пожарникарски возила Read More »