• израел

Министрите за надворешни работи на ЕУ разговараа за санкциите против Израел

Министрите за надворешни работи на ЕУ за прв пат се вклучија во „значајна“ дискусија за санкционирање на Израел доколку тој не го почитува меѓународното хуманитарно право, изјави ирскиот министер за надворешни работи Мишел Мартин, пренесува „Политико“.  „Постоеше многу јасен консензус за потребата да се поддржат меѓународните хуманитарни правни институции“, изјави Мартин по Советот за надворешни …

Министрите за надворешни работи на ЕУ разговараа за санкциите против Израел Read More »