• изложба

Разговор со Јасмина Котевска, куратор на проектот „Одејќи по тенки линии“: Сите ние сизифовски го носиме товарот на сопствениот грб!

Мултимедијалниот проект „Одејќи по тенки линии“, кој е поставен во резиденцијата на амбасадорот на ЕУ во Скопје, има своја историја и процес на создавање, кои ги дознаваме од кураторката Јасмина Котевска. Активностите во рамките на проектот „Одејќи по тенки линии“ се осмислени да поттикнат дискусија за менталното здравје и да ја зацврстат борбата против предрасудите …

Разговор со Јасмина Котевска, куратор на проектот „Одејќи по тенки линии“: Сите ние сизифовски го носиме товарот на сопствениот грб! Read More »