• живот

ВИДЕО | Незамисливо за генерацијата Зет: Младите момчиња од племиња во Етиопија одат на штули

Одење на штули, древна традиција во Етиопија, има длабоко културно значење, особено кај племето Бана во долината Омо. Оваа практика, која датира со векови, е испреплетена со ритуали, церемонии и обреди на премин во заедницата, пишува „24седам“. Племето Бана од југозападна Етиопија е познато по уникатниот обичај на одење на штули, што е значаен дел …

ВИДЕО | Незамисливо за генерацијата Зет: Младите момчиња од племиња во Етиопија одат на штули Read More »