• албанија

Хасани: ЕУ повеќе не може да избегнува тешки избори

За албанскиот министер за Европа и надворешни работи, Игли Хасани, Европската унија не смее да потфрли во обликувањето на транзицијата, доколку сака да стане актер кој навистина може да влијае на настаните на Блискиот Исток или во Украина или каде и да е следната криза. Обраќајќи се на еден од панелите на Форумот за дипломатија …

Хасани: ЕУ повеќе не може да избегнува тешки избори Read More »