Зад судирот на Груби и Меџити стојат амбициите на Муса Џафери?

Оваа политичка војна во ДУИ меѓу Артан Груби и Иџет Меџити, всушност е војна меѓу двајцата основачи на овој субјект, Али Ахмети и Муса Џафери – тврдат високи извори во партијата на Ахмети за „Слободен печат“. По осумчасовниот состанокот на централно раководство во Тетово во саботата Ахмети изјави дека во … Продолжи со читање Зад судирот на Груби и Меџити стојат амбициите на Муса Џафери?