Во селото Жировница убиени мечка и две мечиња

Ренџерската служба на Националниот парк „Маврово“ утрово проншла отстрелана мечка со две мечиња во селото Жировница. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Директорот на Инспекторатот за животна средина, Сретен Стојановски кој на денешната прес-конференција го презентираше шестмесечниот извештај за работата на Инспекторатот ја соопшти информацијата и изјави дека се згрозени од овој чин. На … Продолжи со читање Во селото Жировница убиени мечка и две мечиња