Во Маврово ескалира проблемот со дивите градби: Протестирал за скината цевка, багерoт му ја прегазил ногата!

Неконтролирано и бесправно градење на брегот на Мавровското Езеро сè почесто се причина за закани, па дури и инциденти меѓу револтираното локално население и градежните фирми. Минатата недела едно лице во селото Леуново било повредено откако на него тргнал багер со кој бил расчистуван терен за градба на куќа. Инцидентот се случил откако жител на селото … Продолжи со читање Во Маврово ескалира проблемот со дивите градби: Протестирал за скината цевка, багерoт му ја прегазил ногата!