ВМРО-ДПМНЕ замина во опозиција во битолскиот Совет

ВМРО-ДПМНЕ по напуштањето на неформалната коалиција на советниците од независната листа „Поинаку“ по повеќе од година и половина го изгуби мнозинството во Советот на Битола. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Од синоќа со битолскиот Совет раководи нововостановената неформална коалиција СДСМ, Поинаку и Левица. Новата „коалиција“ која брои 18 советници на истата седница ги … Продолжи со читање ВМРО-ДПМНЕ замина во опозиција во битолскиот Совет