Владата го објави списокот: Еве кои фирми не исплатиле плата на вработените и покрај финансиската поддршка

Владата го објави списокот на 179 фирми кои ја добиле финансиската поддршка, а не исплатиле плата на вработените. Работодавачите не се опаметија: 179 фирми што добиле помош пак не дале плата Компаниите што ја злоупотребуваат помошта се казнуваат парично, за нив следи присилна наплата, но подлежат и на кривична одговорност, за што се предават списоците … Продолжи со читање Владата го објави списокот: Еве кои фирми не исплатиле плата на вработените и покрај финансиската поддршка