ВИДЕО | За племето од островот Тана принцот Филип бил Бог: Смртта на војводата од Единбург ќе ја одбележат со посебни ритуали

Племе во далечната пацифичка островска држава Вануату, кои го чествувале принцот Филип како Бог, ќе ја одбележи неговата смрт со ритуална жалост и свечен танц, изјавил експерт за странските медиуми. Групата што живее во селата на островот Тана во областа на поранешната англо – француска колонија го почитувала војводата од Единбург и верувала дека тој … Продолжи со читање ВИДЕО | За племето од островот Тана принцот Филип бил Бог: Смртта на војводата од Единбург ќе ја одбележат со посебни ритуали