ВИДЕО: Во шумскиот пожар на Шара изгореа над 170 хектари шуми и пасишта, ренџерите гаселе на стрмен терен со лопати и метли

Вистинска драма на Шарпланинското подрачје кое вчера беше зафатено од пожар над село Вешала. Ренџерите час и половина пеш се движеле низ стрмен терен, за да стигнат до огнот оти се работело за непристапен терен. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Биле мобилизирани десет вработени од Јавната установа Национален парк Шар Планина. Пожарот бил … Продолжи со читање ВИДЕО: Во шумскиот пожар на Шара изгореа над 170 хектари шуми и пасишта, ренџерите гаселе на стрмен терен со лопати и метли