ВИДЕО: Пламените јазици три дена беснеат на Шара, проголтани 50 хектари шуми, најавените врнежи се решение

Пламените јазици голтаат шуми во Националниот парк Шар Планина над селото Теарце, веќе три дена. Теренот е непристапен. Локацијата се наоѓа на околу два часа пешачење од село Теарце. Од установата „НП Шар Планина“, велат дека немаат ниту опрема, ниту доволно вработени за да интервенираат професионално, но и временските услови го отежнуваат гасењето. Добиј ги … Продолжи со читање ВИДЕО: Пламените јазици три дена беснеат на Шара, проголтани 50 хектари шуми, најавените врнежи се решение