ВИДЕО: По првата еко зона во Центар, се подготвуваат еко зоните и во Карпош и Кисела Вода

Граѓанската организација Гоу Грин во соработка со Швајцарската амбасада и Центарот за развој на Скопски плански регион ја создадоа првата еко зона во Скопје, во рамки на која има смарт клупи со сензори за квалитет на воздух, сензори за притисок на воздух, мерат температура, од сончева енергија собираат струја, имаат бесплатен бежичен интернет и се … Продолжи со читање ВИДЕО: По првата еко зона во Центар, се подготвуваат еко зоните и во Карпош и Кисела Вода