ВИДЕО: Над 300 животни угинаа во зоолошка градина поплавена по експлозијата на браната Каховка

Зоолошка градина лоцирана на брегот на реката Дњепар соопшти дека нејзините 300 животни угинале откако била поплавена по експлозијата на браната Каховка, која ја минираа руските сили. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Зоолошката градина „Казкова Диброва“ објави за загубата на Фејсбук. 🐒 🐐🦚 All these animals and birds died in the Kazkova Dibrova … Продолжи со читање ВИДЕО: Над 300 животни угинаа во зоолошка градина поплавена по експлозијата на браната Каховка