ВИДЕО: Клиниката за дерматологија пренаменета во ковид центар, другите пациенти префрлени на Ендокринологија

Младите лекари од Клиниката за дерматологија имаат ново задолжение, грижата за ковид пациентите, откако нивната матична клиника е повторно пренаменета во ковид центар. Нивните постари колеги остануваат да се грижат за пациентите со кожни болести во амбулантите на Клиниката. За ковид пациентите се одвоени 28 кревети, од кои 26 се веќе зафатени, информира д-р Дејан … Продолжи со читање ВИДЕО: Клиниката за дерматологија пренаменета во ковид центар, другите пациенти префрлени на Ендокринологија