ВИДЕО: Кина целосно ќе биде способна да го нападне Тајван за три години

Кина ќе може да изведе сеопфатна инвазија на Тајван до 2025 година, прогнозираат тајванските воени власти Сегашните тензии меѓу Кина и Тајван се сметаат како најлоши и најопасни во последните 40 години. Проценките се дека Кина сега е способна, но дека ќе биде целосно воено подготвена да започне инвазија врз Тајван за три години. Тајванскиот … Продолжи со читање ВИДЕО: Кина целосно ќе биде способна да го нападне Тајван за три години