ВИДЕО+ФОТО: Демонстрантите во Франкфурт растерани со водени топови

Полицијата во Франкфурт со водени топови се обиде да ги растера демонстрантите кои се противат на воведувањето рестриктивни мерки поради пандемијата со коронавирусот. Полицијата соопшти дека водениот топ бил користен откако демонстрантите ги нападнале нивните пропадници, кои исто така користеле и пендраци во судирите. Демонстрантите ги блокирале патишта во центарот … Продолжи со читање ВИДЕО+ФОТО: Демонстрантите во Франкфурт растерани со водени топови