ВИДЕО: Али Ахмети може да се најде на обвинителната клупа во Специјалниот суд во Хаг, вели адвокатот на ветераните на ОВК

Али Ахмети веќе беше повикан во функција на сведок во Специјалниот суд во Хаг каде што во моментов на Лидерите на Хашим Тачи, Јакуп Красниќи, Кадри Весели и Реџеп Селими им се суди за стотина воени злосторства, убиства, присилно исчезнување, прогонства и тортура. Иако лидерите се изјаснија дека се невини, … Продолжи со читање ВИДЕО: Али Ахмети може да се најде на обвинителната клупа во Специјалниот суд во Хаг, вели адвокатот на ветераните на ОВК