Уставен суд не поведе постапка за „Треска“: Устав може да се смени, ама ДУП никако, реагираат од „Шанса за Центар“

Уставниот суд не поведе постапка за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката донесена во декември 2012 година за изменување и дополнување на ДУП Буњаковец 2. По спроведената анализа и прибавената документација за овој предмет Судот оценил дека наводите во иницијативата се неосновани. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber  Оспорената одлука е донесена во … Продолжи со читање Уставен суд не поведе постапка за „Треска“: Устав може да се смени, ама ДУП никако, реагираат од „Шанса за Центар“