Украинските амбиции за враќање на Крим

Додека украинските воени сили постигнуваат важни победи на бојното поле, прашањето за Крим полека доаѓа во центарот на вниманието. Така, во последните денови бројни руски политичари разговараа за можен украински напад на клучниот полуостров. Крим има стратешко значење за двете страни бидејќи се наоѓа на Црното Море, но не треба да се потцени ниту неговата … Продолжи со читање Украинските амбиции за враќање на Крим