Трагедија во Хрватска: Почина легендарниот ракометар Златко Сарачевиќ

Ракометна Хрватска е во тага, легендарниот Златко Сарачевиќ почина на 60-годишна воздраст по натпреварот на неговиот тим Подравка вегета и Локомотива. Сарачевиќ починал откако лекарите во болницата „Др. Томислав Бардек“ во Копривница, 40-тина минути се обидувале да го реанимираат. Тренерот на Локомотива веднаш по натпреварот ја напуштил салата и со … Продолжи со читање Трагедија во Хрватска: Почина легендарниот ракометар Златко Сарачевиќ