Тензиите меѓу двете држави растат: Индија воведува повисоки царини за производите од Кина

Индија планира да воведе повисоки царини за артиклите од Кина и построга контрола на квалитетот на кинеските увезени производи, а тоа пак зборува дека воените тензии помеѓу двете држави ги влошуваат и економските односи. Информацијата ја објави Блумберг повикувајќи се на индиски неименувани извори. Државната служба за индиски стандарди ги финализира построгите норми за повеќе од … Продолжи со читање Тензиите меѓу двете држави растат: Индија воведува повисоки царини за производите од Кина