Судирите меѓу Ерменија и Азербејџан: Зошто започнаа и како светот гледа на нив? (ВИДЕО)

Денеска започнаа воени судири меѓу Ерменија и Азербејџан околу спорниот регион Нагорно Карабах. Од Ерменија соопштија дека жена и дете биле убиени во областа од гранатирањето на азербејџанските сили, а претседателот на Азербејџан рече дека неговата војска претрпела загуби. Министерството за одбрана на Ерменија соопшти дека неговите трупи собориле два … Продолжи со читање Судирите меѓу Ерменија и Азербејџан: Зошто започнаа и како светот гледа на нив? (ВИДЕО)