Стигнуваат сѐ повеќе пријави од родители, Обвинителството е на потег

Психолозите, социолозите и родителите бараат Јавното обвинителство што побрзо да го расчисти случајот за кампот „Секс скаутс и рокенрол“, на кој преку несоодветни активности на децата им било предавано сексуално образование. Од првата детска амбасада „Меѓаши“ за „Слободен печат“ велат дека како организација која се грижи за добросостојбата и правата на децата, најостро го осудуваат … Продолжи со читање Стигнуваат сѐ повеќе пријави од родители, Обвинителството е на потег