ВИДЕО: Њујорк обвиен во портокалова магла поради шумските пожари во Канада

Предупредувања за квалитетот на воздухот со висок ризик се издадени за милиони луѓе низ Северна Америка поради тековните шумски пожари во Канада. Чад од шумски пожар ги прекри големите градови во Онтарио и Квебек, вклучувајќи го и Торонто и неговите околни области, пренесува „Би-Би-Си“. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Чадот стигна до Њујорк … Продолжи со читање ВИДЕО: Њујорк обвиен во портокалова магла поради шумските пожари во Канада