Софија времено го повлече амбасадорот Ангелов од Скопје и најави прекинување на меѓудржавните проекти со Македонија

Бугарскиот амбасадор во Македонија, Ангел Ангелов, останува во Софија додека нема знаци на промена во земјава, а официјална Софија ќе ги прекине сите меѓудржавни проекти со Северна Македонија, објави бугарскиот технички министер за надворешни работи Николај Милков. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Милков и Ангелов денеска беа сослушани во собраниската Комисија за надворешна … Продолжи со читање Софија времено го повлече амбасадорот Ангелов од Скопје и најави прекинување на меѓудржавните проекти со Македонија