Со „Аншлусот“ на Путин, Украина од денеска веќе нема да биде иста

Денеска ќе се случи она што цел свет се плашеше од 24 февруари, кога Русија ја започна својата инвазија на Украина. Владимир Путин во Москва ќе потпише указ за анексија на четири украински региони, а на најавената „свечена церемонија“ ќе присуствуваат лидерите на окупираните региони, додека Киев и неговите западни сојузници подготвуваат одговор на драстичните … Продолжи со читање Со „Аншлусот“ на Путин, Украина од денеска веќе нема да биде иста